Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg – 425 kcal
100 g Falukorv (ICA Extra Fin Falukorv) – 230 kcal
100 g Färskpotatis – 77 kcal
1 Medelstort ägg – 77 kcal
20 g Tärnad gul löl – 8 kcal
50 g Inlagda rödbetor – 33 kcal
Tärna korv, potatis och lök. Tillaga i ugn på bakplåtspapper, jag hade ugnen på 175 grader och rörde om då och då. När det var ca 5 minuter kvar la jag in det knäckta äggen på ett eget bakplåtspapper.
Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök – 444 kcal
150 g Matjessill
100 g Kokt färskpotatis
0.5 dl Gräddfil
2 msk finhackad gräslök
Torskfilé med jasminris och dillsås – 453 kcal
100 g Ugnsstekt torskfilé
80 g Kokt jasminris
0,5 dl Matlagningsgrädde 15%
1/2 Fond du Chef – Fish
1 tsk Hackad dill
Tillaga fisken på bakplåtspapper i ugnen tills den är genomstekt. Koka upp grädden med buljong, smaka av med dill.
Lax med potatis, dillsås och sparris – 482 kcal
100 g Ugnsbakad laxfilé
100 g Kokt potatis
0,5 dl Creme Fraiche
0,5 msk Hackad dill
50 g Sparris
Fläskkotlett med potatisgratäng och sparris – 361 kcal
100 g tunt skivad potatis
0,5 dl Matlagningsgrädde 15%
20 g hackat gul lök
63 g Ugnsstekt fläskkotlett
50 g Sparris
Varva potatis och lök (tillsätt ev lite vitlök), häll på grädden och ev lite vatten i en liten ungsfast form. Salta och peppra.
Tillaga i ca 200 °C i 30-40 minuter. Sätt in den strimlade fläskkotletten efter halva tiden.
Ugnsbakad lax med potatis, sparris och citronsås – 442 kcal
125 g Laxfilé
83 g Kokt potatis
100 g Kokt sparris
1 dl Kelda Mild citronsås
Laga laxen i ugn på bakplåtspapper. Koka potatis och sparris. Värm såsen och häll över.
Kyckling med nudlar och cashewnötter – 476 kcal
100 g Kycklingfilé
1/2 pkt Nudlar (85 g/paket) med kycklingsmak
10 g Hackade naturella cashewnötter
2 msk Vispgrädde
Stek kycklingen i ugn på bakplåtspapper (jag vägde upp 100 g efter stekning). Koka nudlarna i lite vatten, slå på halva kryddpåsen. Rör ner grädde och kycklingen i strimlor. Salta och peppra. Strö över cashewnötterna.
Omelett med körsbärstomater – 464 kcal
3 Ägg
1 msk Vispgrädde
4 Körsbärstomater
1 msk Smör
30 g Riven ost
Tonfisk-tomat-röra – 383 kcal
400 g Krossade tomater (1 burk)
100 g Purjolök
185 g Avrunnen tonfisk i vatten (1 burk)
Sallad – 82 kcal
100 g Gurka
30 g Isbergssallad
50 g Morötter
15 g Rödlök
8 Körsbärstomater
1 msk Balsamvinäger
Fisk- och skaldjurssoppa med lax och sparris – 422 kcal
3.5 dl Kelda Fisk- & skaldjurssoppa
60 g Lax
50 g Sparris
Thaisoppa med räkor – 430 kcal
5 dl Kelda thaisoppa
100 g Skalade räkor
Karibisk soppa med lax – 460 kcal
5 dl Kelda Karibisk soppa
75 g Laxfilé
Thaisoppa med kyckling – 477 kcal
5 dl Kelda Thaisoppa
65 g Stekt kycklingbröst
Tomatsoppa med chorizo – 585 kcal
5 dl Kelda Toscansk tomatsoppa
100 g Chorizo
Tomatsoppa med knaperstekt bacon – 465 kcal
5 dl Kelda Toscansk tomatsoppa
50 g Knaperstekt bacon
Mustig tomatsoppa – 473 kcal
5 dl Kelda Toscansk Tomatsoppa
60 g Fetaost
40 g Gul lök
Tortillini i tomat – 469 kcal
500 g Krossade tomater
80 g Tortillini Con Carne