Det är ju synd att slänga…

-Det är ändå inte tillräckligt med mat till en matlåda…
-Jag tar lite till, bara för att det är så gott…
-Det är ju synd att slänga…

Så många gånger man har ätit onödigt mycket mat, ibland med ångest som resultat eller till och med självförakt. Mat mat mat mat… Det finns överallt omkring oss, detta överflöd.
Jag tror att alla man frågar kan nämna vägen till minst 5 olika snabbmatsställen men hur många kan vägen till närmaste gym eller vårdcentral? Media fylls av reklam för mat och vi vet mer om innehållet i McDonalds senaste hamburgare än vad våra politiker tycker i olika frågor.

Jag har märkt (redan efter ett par fastedagar) att jag har lärt mig, på nytt, att tolka min kropps signaler. Jag känner tydligt när jag är mätt och jag fylls av en känsla av nöjd belåtenhet. Lusten att ta mer, mer, mer finns inte utan jag kan njuta av att min kropp har fått i sig precis vad den behöver.

På samma sätt är signalerna av hunger mycket mer distinkta. Som att slå på en switch: NU är det bra att fylla på med energi! Innan dess är jag inte ens sugen på nåt, även om det finns ett kakfat uppdukat vid kaffeautomaten på jobbet. Jag kan utan problem unna mig en kaka, men det är inte att jag ger efter för ett sug som jag förlorat kampen emot, utan ett val jag gör för att jag gillar smaken.

Och det bästa av allt är att det inte triggar ett ännu starkare sug när jag ätit upp kakan, jag är bara nöjd…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s