Lust till matlagning

En väldigt positiv sak med 5-2-dieten är att man får en annan känsla för mat. Man kan tro att man skulle få större lust till att svulla snabbmat och godis men jag märker att man tänker mer på smaker och känslan av mat än mängden mat.

Jag är väldigt intresserad av matlagning och bakning, men när man på olika sätt försöker hitta sätt att gå ner i vikt så får maten en annan betydelse. Den blir mer av en fiende som måste bekämpas, när man förlorar kampen får man skuldkänslor.

När jag fastar längtar jag efter mat, inte att äta. Det är en stor skillnad.

Att baka bröd är något jag älskar att göra men LCHF (och alla rekommmendationer att minska kolhydraterna) har gjort att jag inte har kunnat baka något bröd utan att känna att jag sviker mig själv. Men nu är det över!

Har precis påbörjat en sats av Levain-bröd med egengjord vildjäst, det kan mycket väl vara det godaste brödet som finns, receptet finns här
image
En sats vildjäst på gång…

Annonser

2 thoughts on “Lust till matlagning

  1. Hej!
    Jag har precis börjat höra talas om den här dieten så jag började kolla runt på nätet och hittade din sida. Funderar själv på att prova men som alltid är man lite osäker för att börja något nytt så då är det intressant att läsa andras erfarenheter.
    Önskar dig en trevlig helg/ Susanna

  2. Tack detsamma! En stor fördel med 5/2-dieten är att det inte behövs något för att sätta igång. Inga speciella matvaror, man kan i princip äta vad som helst så länge man håller sig under 500/600 kcal. Prova en dag och du kommer säkert bli förvånad att det går lättare än man tror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s